Care Sunt Cele Mai Bune İnstrumente Gratuite de Editare Foto?

İnstrumente Gratuite de Editare Foto
İnstrumente Gratuite de Editare Foto

Căutați să vă faceți fotografiile de pe telefon mai atractive? Utilizând un instrument gratuit de editare foto pentru a vă îmbunătăți fotografiile și a le face mai atractive, puteți crește interesul publicului dvs. online.

Căutați aplicații de editare foto gratuite și de calitate superioară? Acest articol vă ghidează prin cele mai bune alternative gratuite atât pentru dispozitivele Android, cât și pentru iPhone.

Instrumente de editare foto disponibile gratuit 2024

1- Snapseed

 İnstrumente Gratuite de Editare Foto? - Snapseed
İnstrumente Gratuite de Editare Foto? – Snapseed

Snapseed este o aplicație gratuită dezvoltată de Google care oferă diverse funcții pentru editarea fotografiilor pe mobil. Se remarcă prin interfața sa ușor de utilizat și prin gama largă de funcții. Snapseed nu numai că oferă o varietate de filtre prestabilite, dar vă permite și să creați filtre complet personalizate.

Caracteristici

Snapseed este o aplicație puternică de editare foto atât pentru fotografii amatori, cât și pentru cei profesioniști. Aplicația oferă 29 de instrumente ambalate cu diverse dispozitive și filtre, inclusiv funcții precum Cleanup, Brush, Frames, HDR și Perspective. Iată descrieri detaliate ale acestor caracteristici:

Cleanup, Brush, Frames, HDR și Perspective: Snapseed vă permite să vă editați fotografiile cu o calitate profesională cu aceste funcții. Puteți să eliminați obiectele nedorite cu instrumentul Cleanup, să adăugați culoare sau expunere anumitor zone cu instrumentul Brush, să adăugați margini estetice fotografiilor dvs. cu Frames, să oferiți fotografiilor dvs. o gamă dinamică mai largă cu instrumentul HDR și să corectați liniile oblice cu instrumentul Perspective.

Editare JPG și RAW: Snapseed vă permite să vă editați fotografiile atât în format JPG, cât și RAW. Puteți importa, edita și salva fișiere RAW DNG, păstrând în același timp calitatea datelor originale.

– Filtre distincte cu pensulă: Cu instrumentul Brush, puteți îmbunătăți anumite zone din fotografiile dvs. cu ajustări fine. Fiecare desen poate fi editat special și personalizat.

Editor RAW: Oferă posibilitatea de a importa și edita documente RAW DNG, asigurându-se că datele originale sunt păstrate în timpul editărilor.

– Reglare avansată: Puteți controla nivelurile de iluminare și umbră din fotografiile dvs. cu setări precise și vă puteți îmbunătăți instantaneu fotografiile.

– Evidențiere: Oferă instrumente pentru a sublinia contururile obiectelor din fotografiile dvs. și pentru a spori atractivitatea vizuală.

Redimensionați: Puteți redimensiona fotografiile în funcție de măsurători generale sau personalizate și să perfecționați proporțiile cadrelor.

Corecție unghi: Vă puteți alinia fotografiile prin rotirea unghiului fotografiilor cu 90 de grade sau prin corectarea perspectivelor oblice.

– Temperatură de umbră: Puteți obține o imagine mai realistă prin ajustarea tonurilor umbrelor.

Puncte de control: Cu funcția „Control Point”, puteți selecta anumite locații din fotografiile dvs., puteți face ajustări pentru fiecare și puteți aplica în mod inteligent aceste modificări la întreaga fotografie.

Vignetă: Oferă un efect care întunecă ușor marginile, oferind fotografiilor dvs. un aspect focalizat.

Efect Bokeh: Creați un efect Bokeh izbitor prin estomparea fundalului, adăugând profunzime fotografiilor dvs. portret.

– Comparare tonuri: Un instrument care îmbunătățește zone specifice în tonuri întunecate, medii și luminoase.

HDR Scape: Cu efectul HDR, puteți obține un aspect uimitor, oferind fotografiilor dvs. o gamă dinamică mai largă.

– Filtre dramatice: Cu filtrele dramatice, puteți da fotografiilor dvs. un aspect unic în 6 stiluri diferite.

Grunge: Puteți adăuga diferite texturi fotografiilor dvs. cu filtrul Grunge pentru modele îndrăznețe și diferite.

– Retrolux: Puteți adăuga o atmosferă nostalgică fotografiilor dvs. cu efecte care imită stilul retro al anilor ’50, ’60 și ’70.

Noir: Oferă un aspect alb-negru cu granulație reală de film și un ușor efect de decolorare.

– Alb și negru clasic: Oferă un aspect tradițional și familiar cu o scară clasică de gri.

– Rame: Vă puteți încadra fotografiile cu o varietate de opțiuni de rame care oferă opțiuni flexibile de dimensionare.

– Expunere dublă: Puteți combina două fotografii pentru a crea o imagine diferită și impresionantă. Acest efect este ideal pentru combinarea fotografiilor de film și digitale.

– Îmbunătățirea feței: Vă puteți îmbunătăți portretele prin accentuarea ochilor, îndulcirea structurii pielii și utilizarea luminii direcționate.

– Editare: Puteți efectua ajustări fine ale fotografiilor dvs. pe baza informațiilor de modelare 3D.

Snapseed este o aplicație completă de editare foto dotată cu aceste funcții și oferă utilizatorilor săi opțiuni extinse de editare. Cu ajutorul acestor instrumente, vă puteți edita fotografiile la un nivel profesional și puteți obține rezultate excelente.

Aplicația oferă multe instrumente tradiționale de editare foto, cum ar fi tăierea, rotirea, scalarea, montajul, adăugarea de text, crearea de viniete și îmbunătățirea clarității. De asemenea, o caracteristică a Snapseed numită mascare de acuratețe vă permite să estompați fundalul, subliniind în același timp elementele din prim-plan prin modificarea adâncimii de câmp.

În plus, Snapseed salvează orice modificări pe care le faceți și vă permite să reveniți oricând la editările anterioare. Puteți descărca și instala Snapseed pe dispozitive Android și iPhone.

2- Editați-vă fotografiile cu Pixlr

 İnstrumente Gratuite de Editare Foto? - Pixlr
İnstrumente Gratuite de Editare Foto? – Pixlr

Cu aplicația Pixlr, vă puteți personaliza și îmbunătăți gratuit fotografiile. Această aplicație mobilă oferă o gamă largă de instrumente, filtre și diverse funcții pentru a vă edita și îmbunătăți fotografiile.

Pixlr oferă instrumente de editare de bază, cum ar fi redimensionarea, rotirea și tăierea fotografiilor, precum și opțiuni de reglaj fin, cum ar fi ajustarea culorilor, eliminarea ochilor roșii și iluminarea.

Unele dintre caracteristicile ascunse ale Pixlr includ:

  • Creați colaje foto folosind diverse teme, opțiuni de dată și oră.
  • Faceți fotografiile dvs. mai impresionante cu mesaje elegante în diferite fonturi.
  • Obțineți setări optime pentru culori și umbre cu ajutorul tehnologiei avansate de autocorectare.
  • Combinați mai multe fotografii în straturi pentru a crea un efect de expunere dublă.
  • Transformați-vă fotografiile în desene cu creionul, ilustrații cu cerneală sau postere vintage.
  • Perfecționați-vă portretele cu instrumente de editare ușor de utilizat care vă ajută să eliminați imperfecțiunile și să vă luminați zâmbetul.

După ce v-ați editat fotografiile, le puteți partaja rapid pe platformele de socializare sau le puteți stoca cum doriți.

3- PicsArt AI: O aplicație puternică de editare a imaginilor pentru dispozitive inteligente

 İnstrumente Gratuite de Editare Foto? -  PicsArt
İnstrumente Gratuite de Editare Foto? – PicsArt

PicsArt este o aplicație mobilă de top pentru îmbunătățirea și transformarea fotografiilor dvs. pe dispozitivele inteligente utilizând tehnologia inteligenței artificiale. Foarte populară în rândul utilizatorilor de Android și iPhone, PicsArt este preferată de o gamă largă de utilizatori. Deși este disponibilă o versiune pentru Windows, aceasta nu este în prezent la fel de funcțională ca versiunile mobile.

Cu PicsArt, puteți începe să vă editați fotografiile din momentul în care le realizați. Cu ajutorul aparatului foto integrat al aplicației, puteți adăuga efecte optice inovatoare, cum ar fi reflexii de obiectiv, efecte de iluminare, margini și suprapuneri vizuale. De asemenea, puteți ajusta opacitatea fiecărei componente pentru a obține aspectul dorit.

Caracteristici

– Creați cu ușurință colecții de imagini: Creați rapid colaje de fotografii cu layout-uri gata făcute, formate de grilă, proporții ale fețelor personalizabile și opțiuni de fundal.

– Corecție automată: Reglați automat tonul imaginii dvs. cu un singur clic și obțineți un aspect perfect.

Expunere dublă: Creați efecte creative prin combinarea straturilor cu niveluri de opacitate reglabile și obțineți rezultate unice.

– Stylise: Adăugați atingeri estetice fotografiilor dvs. cu desene în creion, postere, acuarelă și diverse alte stiluri.

– Instrumente standard: Eliminați cu ușurință petele, ochii roșii, îmbunătățiți aspectul pielii și albiți dinții.

– Explozie de culoare și estompare a focalizării: Adăugați o explozie de culoare la fotografia dvs. cu Shade Sprinkle sau creați un punct focal izbitor cu Emphasis Blur.

– Diverse pachete de efecte: Alegeți dintr-o gamă largă de efecte pentru a obține aspectul dorit pentru imaginile dvs.

Utilizați suprapuneri: Personalizați tonul imaginii dvs. cu suprapuneri pentru un contrast unic.

Adăugați text: Adăugați cu ușurință text la fotografiile dvs. cu o varietate de opțiuni de fonturi.

– Adăugați margini: Adăugați ultimele retușuri fotografiei dvs. selectând o margine care să vă completeze designul.

– Colecție în expansiune: Păstrați-vă creativitatea vie cu efecte, suprapuneri și opțiuni de margini actualizate constant.

– Favoriți: Stocați convenabil efectele și suprapunerile preferate și accesați-le rapid atunci când aveți nevoie.

– Decupați și redimensionați: Decupați cu ușurință părțile inutile și ajustați dimensiunea imaginilor după bunul dvs. plac.

Acest aranjament oferă evidențierea clară și ușor de înțeles a funcțiilor de editare foto, ajutând utilizatorii să înțeleagă mai bine instrumentele și funcțiile.

PicsArt oferă o gamă largă de filtre și aceste opțiuni includ diverse efecte, cum ar fi îmbunătățiri HDR, modificări ale umbrelor, transformări monocrome. De asemenea, oferă funcții precum eliminarea imperfecțiunilor din fotografii, albirea dinților și rezolvarea problemelor de ochi roșii.

În timp ce aplicația oferă efecte foarte personalizabile pentru utilizatorii experimentați, pentru utilizatorii care se bucură de interfețe mai simple, cum ar fi Instagram, aceste opțiuni de personalizare pot părea puțin complicate. De asemenea, puteți adăuga autocolante, crea colaje foto și elimina fundalurile pentru a vă face imaginile mai impresionante.

Puteți salva fotografiile editate în diferite formate de fișiere (JPEG sau PNG) sau le puteți partaja cu ușurință pe platformele de social media, cum ar fi Facebook, Twitter și Flickr.

PicsArt este disponibil gratuit cu reclame în aplicație. Cu toate acestea, excesul de reclame poate fi uneori enervant. Puteți face upgrade la versiunea plătită pentru a elimina reclamele și a accesa funcții suplimentare.

4- Aplicația populară de editare foto Prisma pe dispozitive Android și iPhone

Doriți să vă transformați fotografiile de pe telefonul mobil în opere de artă fără să cheltuiți bani? Prisma se diferențiază de alte aplicații de editare foto prin concentrarea pe filtre creative inspirate de artiști reali.

Prisma se remarcă prin filtre care adaugă o notă artistică fotografiilor tale. Datorită tehnologiei avansate de inteligență artificială, aceasta transformă fotografiile dvs. în opere de artă într-un mod detaliat și precis.

Aplicația oferă mai mult de 300 de filtre. Unele dintre aceste filtre sunt disponibile gratuit, în timp ce altele necesită un abonament pentru a fi accesate.

Caracteristici

Organizator foto
  • Încercați filtre și efecte foto populare.
  • Utilizați funcția de ștergere sau înlocuire a fundalului.
  • Utilizați instrumentul de curățare pentru a elimina obiectele nedorite.
  • Alegeți din milioane de imagini gratuite sau editați propriile fotografii.
  • Adăugați text la fotografiile dvs. cu peste 200 de fonturi.
  • Modificați-vă selfie-urile cu schimbarea culorii părului, autocolante de machiaj și multe altele.
  • Creați fundaluri încețoșate cu instrumentul de selecție cu inteligență artificială.
  • Întoarceți și decupați rapid fotografiile.
Editor video
  • Creați și editați videoclipuri cu editorul de muzică ușor de utilizat.
  • Creați conținut perfect pentru IG Stories, videoclipuri TikTok și compilații.
  • Adăugați muzică la videoclipurile dvs. dintr-o colecție mare de muzică.
  • Decupați-vă videoclipurile la dimensiunea și proporția ideale.
  • Încercați efecte glitch și filtre la modă în editorul video.
  • Decupați videoclipuri sau îmbinați videoclipuri utilizând funcția de îmbinare.
Creator de colaje
  • Creați colaje foto moderne din fotografiile dvs. preferate.
  • Creați colaje folosind grile, stil liber, albume și rame.
  • Creați și partajați conținut viral.
  • Utilizați Story Builder și șabloane pentru Instagram Stories.
Sticker Maker + autocolante gratuite
  • Descoperiți peste 60 de milioane de autocolante Picsart.
  • Modificați autocolantele și adăugați-le la imaginile dvs.
  • Descărcați stickere gratuit și folosiți-le imediat.
Filtre și efecte foto
  • Conturați-vă selfie-urile cu efecte de schiță.
  • Transformați-vă portretele în opere de artă cu efecte Canvas.
  • Transformați-vă fotografiile în personaje de desene animate cu efecte magice.
Unelte de desen
  • Desenați cu pensule personalizabile, straturi și funcții profesionale.
  • Creați efecte transparente pe haine desenând manual pe imagini.
Repetare
  • Recreați editări la modă în câteva atingeri.
  • Modificați mai multe fotografii în același stil și economisiți timp.
Picsart Gold (Gold)
  • Obțineți acces constant la conținut nou și exclusiv cu abonamentul Picsart Gold.
  • Utilizați cele mai bune caracteristici cu o experiență de editare fără reclame.

După ce utilizați Prisma, vă puteți personaliza fotografia prin adăugarea de iluminare, contrast și alte ajustări, iar apoi puteți salva imaginea editată pe dispozitivul dvs. sau o puteți partaja pe platformele de socializare.

În plus, Prisma adaugă în mod regulat filtre noi, menținând aplicația proaspătă și atractivă.

5- Retușați-vă fotografiile cu aplicația de editare cu AI Facetune

Facetune AI rămâne o opțiune de top pentru editarea, îmbunătățirea și rafinarea fotografiilor tale. Această aplicație utilizează o tehnologie avansată de inteligență artificială pentru a îmbunătăți textura pielii, a echilibra tonurile și a adăuga efecte de machiaj.

Facetune vă permite să efectuați cu ușurință operațiuni precum revitalizarea unei fotografii simple cu un zâmbet vesel. Cu ajutorul cursorilor ușor de utilizat, puteți ajusta rezultatele după bunul dvs. plac și vă puteți edita fotografiile în timp real.

Cu toate acestea, accesul dvs. la anumite caracteristici avansate poate fi limitat în versiunea gratuită. Unele dintre funcțiile avansate de editare oferite de Facetune includ schimbarea fundalului, schimbarea culorii cerului sau a ochilor, eliminarea acneei și a cercurilor întunecate, îmbunătățirea sprâncenelor și a trăsăturilor faciale sau creșterea luminozității pielii.

Caracteristici

Întărește-ți portretul

Instrumente de machiaj și frumusețe: Adăugați o notă de magie aspectului dvs., schimbați-vă culoarea ochilor și definiți-vă trăsăturile feței cu ajutorul machiajului.

Modificarea culorii părului: Schimbați-vă cu ușurință nuanța părului și încercați un stil nou.

Editarea sprâncenelor și a buzelor: Aduceți-vă sprâncenele sau buzele la intensitatea dorită, organizați-vă look-ul cu câteva clicuri.

– Luminează-ți zâmbetul: Albește-ți dinții și luminează-ți zâmbetul.

Îmbunătățirea pielii: Netezește-ți pielea, bronzează-te sau luminează-ți tonul pielii ca o iubitoare de soare.

Filtre și efecte: Adăugați filtre de designer la fotografiile dvs., eliminați sau schimbați fundalurile și luminați fotografia.

– Îndepărtați obiecte nedorite: Îndepărtați fără efort obiectele nedorite din fotografiile dvs. cu un gest de glisare.

Editare și îmbunătățire video

– Facial Enhancement: Îmbunătățiți aspectul feței în clipurile video, iluminați și optimizați tonul pielii.

– Filtre dinamice: Adăugați filtre dinamice și îmbunătățiri estetice clipurilor dvs. video și obțineți imagini clare, clare la fiecare filmare.

Ajustarea intensității umbrei: Creșteți intensitatea umbrei pe parcursul întregului videoclip pentru a crea imagini mai impresionante.

Editare foto avansată

– Modificarea ochilor roșii: Corectați cu ușurință ochii roșii din fotografiile dvs.

– Îmbunătățirea machiajului: Schimbați-vă culoarea părului și aplicați machiaj pentru a încerca un look nou.

– Luminează-ți zâmbetul: Îmbunătățește-ți dimensiunea ochilor, sprâncenelor și genelor.

– Strălucirea pielii: Îmbunătățește-ți tonul pielii cu o strălucire însorită sau netezește-ți pielea pentru un aspect mai luminos.

– Împărtășiți-vă creativitatea: Alegeți din filtre și rezultate care vă evidențiază cele mai izbitoare trăsături și vă pun în valoare creativitatea.

Fii productiv cu Facetune

Facetune oferă un set complet de instrumente pentru a vă îmbunătăți autoportretul. Îmbunătățiți-vă zâmbetul, eliminați imperfecțiunile, îndulciți fundalurile și multe altele. Este ușor să obțineți rezultate impresionante cu Facetune.

6- Adobe Lightroom: Software avansat de editare foto pentru dispozitive mobile

Lightroom de la Adobe este un software de editare și îmbunătățire a fotografiilor dezvoltat atât pentru iPhone, cât și pentru dispozitivele Android. Această aplicație vă permite să vă sincronizați fotografiile pe toate dispozitivele, astfel încât să puteți accesa atât fotografiile originale, cât și cele editate pe smartphone-uri, laptopuri și desktopuri.

Dacă prioritatea dvs. este o aplicație de editare foto de înaltă calitate, puteți descărca Lightroom Mobile gratuit sau puteți face upgrade la versiunea plătită de 4,99 $/lună, care oferă spațiu de stocare și funcții suplimentare.

Lightroom Mobile servește și ca un excelent instrument de învățare. Cu o colecție mare de tutoriale, vă puteți îmbunătăți abilitățile în editarea fotografiilor în mod profesional.

Aplicația oferă un set mare de funcții care vă permite să reglați expunerea, umbra, contrastul, filtrele și multe altele. Multe dintre aceste instrumente sunt controlate de glisoare intuitive care oferă feedback vizual instantaneu și puteți anula cu ușurință ajustările efectuate, astfel încât să puteți reveni la imaginea originală în orice moment.

Lightroom include, de asemenea, o zonă „Explore” care oferă demonstrații animate care arată modul în care alți fotografi și artiști profesioniști își creează fotografiile. De asemenea, aveți opțiunea de a partaja propriile fotografii editate prin intermediul acestei zone.

Pentru cei care doresc să deblocheze întregul potențial al fotografiilor lor, Lightroom Mobile este una dintre cele mai bune aplicații de editare foto. Cu toate acestea, poate fi un pic complicată pentru utilizatorii care doresc să adauge editări rapide sau efecte simple.

Despre Claudius Cicero Articolele 81
Ne aducem cei 10 ani de experiență în scris în lumea afacerilor online. Suntem la dispoziția dumneavoastră cu recenziile noastre de programe potrivite pentru sistemele de operare Android, iOS sau Windows și articole despre oportunități online.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*